MENTK Kovászna

Szülők iskolája – “Nem kell szuperhősöknek lennünk”

November 24, 2020

 szulok iskolaja plakat HU JPG

Ez a program olyan óvodás gyermeket nevelő szülőknek szól, akik úgy gondolják, hogy a szülői szerepkör betöltése állandó tanulást és önvizsgálatot igényel.

A család a nyugalom, a biztonság, a béke és a feltöltődés helye -szokták mondani. Gyermekeink viselkedése és elvárásai azonban időnként olyan helyzetekbe hoznak minket szülőket, amelyek megoldása igazi kihívást jelenthet számunkra.

Az alkalmanként sorra kerülő bemutatók és beszélgetések célja gyermekeink viselkedésének, érzelmeinek pontosabb megértése, az ezek hátterében álló igények, szükségletek feltérképezése révén. Ugyanakkor a program hangsúlyozza, mint a problémás helyzetek megoldásának másik kulcsát, a saját erőforrásaink felismerésének és megnevezésének fontosságát, hogy azután ezekből merítve nagyobb türelemmel és szeretettel válaszolhassunk gyermekeink valós igényeire.

Témák:

  • Az óvodáskorú gyermek fejlődési sajátosságai. Mire érdemes fokozottabban figyelni?
  • Mutasd meg érzéseidet, de szabályozd viselkedésedet! Érzelemszabályozás erőteljes érzelmek, indulatok – harag, düh – esetén.
  • A gyermekkorban jelentkező félelmek, szorongásos élmények, veszteségek
  • Szülői erőforrások feltérképezése
  • Szeretethiány, szeretetéhség.

 

A beszélgetések a Google Meet – en zajlanak (g-mail címet feltételez), alkalmanként 60 perces időtartammal. A programot 5 alkalomra terveztük, de az érdeklődés függvényében a megbeszélésre kerülő témák bővíthetők.

 

Az első alkalomra december 2-án kerül sor 18 órai kezdéssel.

 

Jelentkezni 2020. december 1-ig lehet a következő e-mail címen: filip.maria@cjraecovasna.ro

Ezt követően egy linket fog kapni, ahonnan bekapcsolódhat a beszélgetésekbe.

 

A helyek száma korlátozott.